http://i1153.photobucket.com/albums/p517/tombirou_last/shop-cart-icon_zps99561490.png February 2014 :: Syawal Gajet http://i1153.photobucket.com/albums/p517/tombirou_last/shop-cart-icon_zps99561490.png

Review Cart.


Checkout Summary.

Total
Items:
> Total
Amount:
+ Delivery:+ Tax:= GRAND
TOTAL:

Send Order Pay with Paypal
View Cart () items.

Monday, February 10, 2014

Dalam Dilema untuk pilih jenama fon? dan Review fo Lenovo A 369


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hehe, kepada pembaca-pembaca sekali terima kasih syawal ucapkan kerana sudi singgah ke blog berkaitan gajet syawal. Sebenarnya tujuan syawal buat blog ini adalah untuk berkongsi sedikit ilmu tentang apa yang syawal suka dan mengikut peredaran semasa. Mesti hampa pernah tertipu apabila beli fon kan? ada fon yang klon, ada fon yang cepat rosak, ada fon yang bateri cepat habis. Jangan kata hampa sahaja yang kena mcm tu, sebabnya seller pun pernah kena tipu dengan supplier. Allah swt itu Maha Adil kan? Haha, tak nak cerita pasal ini panjang lebar, menyakitkan hati adalah adan apapun ini adalah asam garam kehidupan. Hadapinya dengan senyuman. 


Sebab itulah tujuan syawal berkongsi sedikit ilmu dengan hampa semua di luar sana. Supaya anda ada ilmu sedikit sebanyak tentang fon ini. Jadi, bila ke kedai tak lah jadi tunggul sahaja. Ada juga idea nak bersembang nanti. 

Ramai duk tanya dekat syawal antara jenama Samsung, Sony dan yang terbaru adalah Lenovo serta Iphone yang mana lagi okayy.? Macam na nak jawab nie. Meh ceq nak habaq mai. Pendapat peribadi syawal lah, Untuk pengguna Iphone adalah telefon pintar yang sangat stabil. Nak tahu kenapa? sebabnya harga untuk telefon ini sukar untuk jatuh dalam pasaran, manakala pembuatan dan design untuk telefon ini sangat kukuh dan dinamik. Sebagai contoh yang paling penting adalah bateri di mana bateri untuk semua Iphone seperti yang anda tahu adalah built in yang membawa maksud bahawa baterinya tidak boleh ditukar ganti. Ini adalah kelebihan Iphone yang boleh membuktikan kepada kita bahawa tiada alat ganti yang tidak tulen daripada iphone. So, kalau ada bajet besar. boleh pakai iphone..

Untuk samsung boleh adalah lebih kepada branding di mana spec dan power lebih sama dengan lenovo namun sebab apa lenovo murah? Ini adalah salah satu skill marketing supaya Lenovo dapat menjual lebih banyak telefon berbanding samsung. Seperti yang kita tahu samsung memang ada pengikutnya yang tersendiri manakala Lenovo baru nak berkembang dalan dunia telefon pintar ini. Untuk merumuskan apa yang syawal ingin perkatakan adalah. Kalau nak spec tinggi namun bajet rendah. Ambilah Lenovo manakala jika anda Die Hard Fans untuk sambung, beranilah untuk berkorban sedikit rezeki anda itu. 

Manakala untuk sony pula adalah pilihan yang baik kepada pengemar telefon jenama sony. hal ini kerana desgn oleh pengeluar sony lebih mantap dan harganya juga berpatutkan dan sekarang yang terbaru adalah sony Z ultra.. Tunggu sedikit bulan lagi keluarlah sony Ultraman.. hehe. jangan marah. Syawal gurau jaa..

Bagi yang bajet rendah untuk berwhatappss atau ini memiliki anset berpaparan 4.0 inci dengan android 2.3  dan touch screen. Anda boleh dapatakn dengan harga istimewa.. nak habaq siap2 market price adalah Rm 399. Kalau mahukan harga diskaun comment di bawah cakap saya nak dan boleh hubungi syawal melalui..:


Sebarang pertanyaan atau tempahan boleh
PM --> www.facebook.com/messages/jerseylatestshop
atau
Sms wechat whatsapp 
Syawal - 0125462297

Pelbagai jenis aksesori gajet lain juga ada!

LENOVO (A 369) Review untuk fon ini adalah seperti berikut:


Dapat Fullset

Dengan Screen 4.0 inci

Scren yang cantik


{NEW} WANT TO SELL.
Model : Lenovo A369 (black)

Spec..
✔ OS: Android 2.3
✔CPU: MTK6572 Dual Core 1.3GHz
✔ROM: 512MB
✔RAM: 256MB
✔Screen: 4.0 inch TFT, capacitive touch screen 800 × 480 (WVGA )
✔Camera: Back :2.0MP ada video recording
✔Add. Features: Wi-Fi, 3G, FM, Bluetooth, Browser, MP3, MP4, MMS, Alarm, Calendar, Calculator...

Pakej..
1 x Smart Phone
1 x 1500mAh Battery
1 x USB Cable
1 x Charger
1 x User Manual

POSTAGE Percuma DAN COD area Alor Setar.
pm for promosi price sms "baca blog"



Saturday, February 8, 2014

Doktor Bateri


#telefon bimbit #handphoneapps #batterydoctor

BATERI untuk Smartphone boleh tahan lebih lama sekiranya ia dicaj dengan car yang betul. Saya sarakankan agar sahabat-sahabat muat-turun aplikasi Battery dari KS Mobile.

5 tips untuk menyelamatkan batteri smartphone anda!

Bagaimana untuk memanjangkan jangka hayat bateri anda? Jika anda pengguna smartphone dan selalu mengunakan data plan sudah pasti anda akan mengalami masalah tahap kesukaran ketahanan bateri bebanding telefon nokia? hehe. Selain itu, jika anda gemar melancong, berjalan, jalan, bersiar siar, berdating, melakukan aktiviti yang jauh atau tiada atau sukar untuk mendapatkan sumber elektrik. Sudah pasti hal ini menyusahkan anda. Dengan aplikasi doktor batteri ini anda dapat melihat penggunaan kuasa graf yang boleh diakses melalui tetapan atau settings. Melalui aplikasi ini ia membantu anda mengenal pasti penyebab penggunaan sumber kuasa yang berlebihan dan diberikan notis apabila batteri mulai kurang. Tips ini adalah khas untuk pengguna telefon smartphone dan lain lain.


1. Pastikan telefon anda tak panas 24 jam

Anda jangan biarkan telefon anda selalu panas kerana ia akan memberikan kesan kepada jangka hayat bateri tersebut. Kalau dekat malaysia ini, sudah la cuaca pun panas, jadi janganlah anda memanaskan keadaan yang ada. hehe. Kalau di luar adalah kawasan dalam keadaan cuaca panas pastikan anda menyimpan telefon anda di dalam pocket atau beg kerana pendedahan secara langsung kepada habab akan memberikan kesan kepada bateri tersebut. Contohnya ada pergi ke pantai dan meletakan telefon anda di tempat yang panas akan memberikan kesan kepada kuasa bateri itu.

2. Rendahkan kecerahan skrin 

Rata rata daripada kita mesti tak tahu, anda mesti tetapkan kecerahan skrin smartphone adalah mengikut persekitran. Kecerahan skrin memberikan kesan kepada penggunaan kuasa bateri, jadi dengan mengunakan tahap penchayaan yang sesuai ia dapat membantu memanjangkan janka hayat bateri anda. 

Anda boleh menurunkan pencahayaan apbila diluar.


3. Kurangkan masa screen timeout

Pengguna smarrtphone secara automatik akan malap dan kemudian akan mematikan paparan selepas waktu yang telah ditetapkan. Ini sangat berguna untuk memanjangkan jangka hayat bateri anda jika anda memendekkan masa untuk telefon malap. Sestengah telefon seperti Note 2. mempunyai tetapan yang bernama Smart Stay. tetapan ini menghalang skrin daripada terpadam dan ia mengesan adakah pengguna sedang melihat skrin ataupun tidak. jadi secara automatinya screen akan tertutup jika anda tidak lagi menggunakan telefon anda selepas beberapa saat kemudian.


4. Jangan lupa tetapkan save mode

Kebanyakkan smartphone mempunyai tetapan khas yang boleh dipilh untuk menjimat jangka hayat bateri. tetapan ini dilakukan dengan menutup aplikasi seperti radio, GPS, bluethooh, wifi dan lain lain.


5. Mematikan tetapan getaran (vibration)

Inilah yang paling penting, sesetengah orang suka apabila telefon anda bergetar namun anda tidak tahu inilah punya bateri cepat habis penggunaannya.

Tapi anda tidak perlu risau sekarang!!. Powerbank kan ada :)

Untuk melihat stok bekalan Powerbank yg kami miliki dengan harga PROMOSI boleh layari  album Koleksi Powerbank Jersey Latest Shop.

Untuk pengetahuan semua, kami menjual powerbank local dan original di mana apbila anda membeli set local anda akan diberikan warranty selama 3 bulan manakala jika anda membeli set original anda akan diberikan warranty selama 1 tahun. Sebarang kerosakkan apa barang smpai dan dalam tempoh warranty anda berhak untuk membuat penukaran adan hadiah misteri daripada kami. Jadi, apa anda ragu lagi? Membeli dengan bijak.

Antara powerbank Local yang mendapat permintaan tertinggi dan kami sarankan ialah Powerbank Bank UNIVERSAL.

Kelebihannya.
1. Berkapasiti 20 000 MAH.
2. Compatibility dengan iphone, iPad, samsung Nokia, Htc, Psp, digital Kamera dan lain lain.
3. Quick charges USB port.
4. Terdapat pelbagai pilihan warna.

Specifikasinya.

>> Saiz :135mm(L) x 70mm (W) x 23mm(H)>
>> Berat : 432g
>> Type : li-polymer Battery.
>> output 1 : DC 5V/2.1
>> output 2 : DC 5v/1A

Update Stok. Kini terdapat dengan pelbagai pilihan warna!! dapatkan segera sementara stok masih ada..




PROMOSI untuk (20 pembeli terawak sahaja)
Harga RM 159??? tidak..... Hubungi kami untuk dapat harga promosi di Jersey latest Shop

Sebarang pertanyaan atau tempahan boleh
PM --> www.facebook.com/messages/jerseylatestshop
atau
Sms wechat whatsapp 
Syawal - 0125462297

Pelbagai jenis aksesori gajet lain juga ada!

LIKE & SHARE

Harga akan kembali asal stelah kuota promosi PENUH..!

About Me

My photo

Mohd Syawalludin Bin Mohd Jamil. Kawan-kawan panggil syawal. Syawal adalah salah satu bulan yang terdapat dalam kalender Islam. Syawal bermaksud hari kemenangan dan kegembiraan. jadi sesiapa yang berkawan dengan syawal mesti kena gembira. Sk Sri Perdana, Kolej Sultan Abdul Hamid, UUM Sarjana Muda Kewangan. Urus wang gaya Nabi Yusuf dan berniaga seperti Nabi Muhammad. Sukakan sesuatu yang baru.
Powered by Blogger.