http://i1153.photobucket.com/albums/p517/tombirou_last/shop-cart-icon_zps99561490.png Dalam Dilema untuk pilih jenama fon? dan Review fo Lenovo A 369 :: Syawal Gajet http://i1153.photobucket.com/albums/p517/tombirou_last/shop-cart-icon_zps99561490.png

Review Cart.


Checkout Summary.

Total
Items:
> Total
Amount:
+ Delivery:+ Tax:= GRAND
TOTAL:

Send Order Pay with Paypal
View Cart () items.

Monday, February 10, 2014

Dalam Dilema untuk pilih jenama fon? dan Review fo Lenovo A 369


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hehe, kepada pembaca-pembaca sekali terima kasih syawal ucapkan kerana sudi singgah ke blog berkaitan gajet syawal. Sebenarnya tujuan syawal buat blog ini adalah untuk berkongsi sedikit ilmu tentang apa yang syawal suka dan mengikut peredaran semasa. Mesti hampa pernah tertipu apabila beli fon kan? ada fon yang klon, ada fon yang cepat rosak, ada fon yang bateri cepat habis. Jangan kata hampa sahaja yang kena mcm tu, sebabnya seller pun pernah kena tipu dengan supplier. Allah swt itu Maha Adil kan? Haha, tak nak cerita pasal ini panjang lebar, menyakitkan hati adalah adan apapun ini adalah asam garam kehidupan. Hadapinya dengan senyuman. 


Sebab itulah tujuan syawal berkongsi sedikit ilmu dengan hampa semua di luar sana. Supaya anda ada ilmu sedikit sebanyak tentang fon ini. Jadi, bila ke kedai tak lah jadi tunggul sahaja. Ada juga idea nak bersembang nanti. 

Ramai duk tanya dekat syawal antara jenama Samsung, Sony dan yang terbaru adalah Lenovo serta Iphone yang mana lagi okayy.? Macam na nak jawab nie. Meh ceq nak habaq mai. Pendapat peribadi syawal lah, Untuk pengguna Iphone adalah telefon pintar yang sangat stabil. Nak tahu kenapa? sebabnya harga untuk telefon ini sukar untuk jatuh dalam pasaran, manakala pembuatan dan design untuk telefon ini sangat kukuh dan dinamik. Sebagai contoh yang paling penting adalah bateri di mana bateri untuk semua Iphone seperti yang anda tahu adalah built in yang membawa maksud bahawa baterinya tidak boleh ditukar ganti. Ini adalah kelebihan Iphone yang boleh membuktikan kepada kita bahawa tiada alat ganti yang tidak tulen daripada iphone. So, kalau ada bajet besar. boleh pakai iphone..

Untuk samsung boleh adalah lebih kepada branding di mana spec dan power lebih sama dengan lenovo namun sebab apa lenovo murah? Ini adalah salah satu skill marketing supaya Lenovo dapat menjual lebih banyak telefon berbanding samsung. Seperti yang kita tahu samsung memang ada pengikutnya yang tersendiri manakala Lenovo baru nak berkembang dalan dunia telefon pintar ini. Untuk merumuskan apa yang syawal ingin perkatakan adalah. Kalau nak spec tinggi namun bajet rendah. Ambilah Lenovo manakala jika anda Die Hard Fans untuk sambung, beranilah untuk berkorban sedikit rezeki anda itu. 

Manakala untuk sony pula adalah pilihan yang baik kepada pengemar telefon jenama sony. hal ini kerana desgn oleh pengeluar sony lebih mantap dan harganya juga berpatutkan dan sekarang yang terbaru adalah sony Z ultra.. Tunggu sedikit bulan lagi keluarlah sony Ultraman.. hehe. jangan marah. Syawal gurau jaa..

Bagi yang bajet rendah untuk berwhatappss atau ini memiliki anset berpaparan 4.0 inci dengan android 2.3  dan touch screen. Anda boleh dapatakn dengan harga istimewa.. nak habaq siap2 market price adalah Rm 399. Kalau mahukan harga diskaun comment di bawah cakap saya nak dan boleh hubungi syawal melalui..:


Sebarang pertanyaan atau tempahan boleh
PM --> www.facebook.com/messages/jerseylatestshop
atau
Sms wechat whatsapp 
Syawal - 0125462297

Pelbagai jenis aksesori gajet lain juga ada!

LENOVO (A 369) Review untuk fon ini adalah seperti berikut:


Dapat Fullset

Dengan Screen 4.0 inci

Scren yang cantik


{NEW} WANT TO SELL.
Model : Lenovo A369 (black)

Spec..
✔ OS: Android 2.3
✔CPU: MTK6572 Dual Core 1.3GHz
✔ROM: 512MB
✔RAM: 256MB
✔Screen: 4.0 inch TFT, capacitive touch screen 800 × 480 (WVGA )
✔Camera: Back :2.0MP ada video recording
✔Add. Features: Wi-Fi, 3G, FM, Bluetooth, Browser, MP3, MP4, MMS, Alarm, Calendar, Calculator...

Pakej..
1 x Smart Phone
1 x 1500mAh Battery
1 x USB Cable
1 x Charger
1 x User Manual

POSTAGE Percuma DAN COD area Alor Setar.
pm for promosi price sms "baca blog"



About Me

My photo

Mohd Syawalludin Bin Mohd Jamil. Kawan-kawan panggil syawal. Syawal adalah salah satu bulan yang terdapat dalam kalender Islam. Syawal bermaksud hari kemenangan dan kegembiraan. jadi sesiapa yang berkawan dengan syawal mesti kena gembira. Sk Sri Perdana, Kolej Sultan Abdul Hamid, UUM Sarjana Muda Kewangan. Urus wang gaya Nabi Yusuf dan berniaga seperti Nabi Muhammad. Sukakan sesuatu yang baru.
Powered by Blogger.